«Kjakan» ga omsetningsøkning for Pantagruel

tirsdag 18. august 2009, kl 1456

Pantagruel økte omsetningen i 2008 med 3,4 millioner kroner fra året før. Mye takket være godt salg av boken om Gunnar «Kjakan» Sønsteby.

«Gunnar «Kjakan» Sønsteby. Om samhold og innsatsvilje», skrevet av Finn Robert Jensen, ble fjorårets bestselger for Pantagruel forlag. Boken har nå et opplag på 40.000 eksemplarer, ifølge forlagssjef Alexander Elguren.

Omsetningen ble totalt på 18,2 millioner kroner for forlaget, men driftsresultatet ble negativt: – 193.000 kroner mot 1,4 millioner i 2007.

Det negative resultatet har en naturlig forklaring, sier Elguren:

– Vi har gjort en opprydning i varelageret vårt og nedjustert verdien av det med 1,5 millioner kroner. Dette påvirker driftsresultatet. Mange overskudd i norske forlag skyldes økning i varelager, og viser egentlig ikke reelt driftsresultat. Vi var meget fornøyd med 2008 og hadde dermed anledning til å justere varelageret i fjor, forklarer Elguren.

Andre titler som gikk bra var «Inn med sølvskje» av Bagatell-kokken Eyvind Hellstrøm og «Jan Thomas’ styling bible», skrevet av Jan Thomas, Tone Skårdal Tobiassen og Anne-Karine Strøm.

Elguren er også optimistisk for inneværende år, men merker at innkjøspolitikken i kjedene har strammet seg enda mer til.

– Det blir stadig vanskeligere både for oss og andre mindre forlag å få bøkene våre ut, og det gir grobunn for igjen å spørre om kjedenes eierforlag favoriserer egne titler i kanaler de selv har kontroll over, sier han.

Stikkord:

Del denne artikkelen på:

Skriv en kommentar