E-bøker til flere folkebibliotek

fredag 9. mars 2012, kl 0930

Kulturrådet utvider prøveprosjektet for innkjøp av e-bøker til folkebibliotekene.

Troms fylkesbibliotek, Akershus fylkesbibliotek, Bergen offentlige bibliotek og Trondheim folkebibliotek kommer nå med i prøveprosjektet. Fra før omfatter det Ryfylkebibliotekene, Buskerud fylkesbiblioteks E-bokprosjekt og Deichmanske bibliotek i Oslo.

Men at flere bibliotek kommer med i ordningen, betyr ikke at lånerne ved disse bibliotekene umiddelbart får låne e-bøker . Først må det tekniske på plass.

– Bibliotekene har selv ansvar for å skaffe de tekniske systemene for utlån, så i praksis kommer de fleste nok først i gang for alvor til høsten, sier seniorrådgiver Arne Vestbø i Kulturrådet til NTB.

Prøveprosjektet ble innført fra nyttår. Da kom e-bøker  med i innkjøpsordningen for skjønnlitteratur for voksne. Av de 1000 eksemplarene som kjøpes inn av en tittel under innkjøpsordningen, vil 970 være papirbøker og 30 e-bøker. Prøveordningen varer foreløpig ut juni neste år.

Av de tre som kom med i prøveordningen i første omgang, er det bare Buskerud fylkesbibliotek som er i gang med utlån av e-bøker.

Bok og samfunn har tidligere skrevet om forsøksordningen – utlån av e-bøker på folkebibliotekene.

Del denne artikkelen på:

Skriv en kommentar