Gyldendal utgir erotisk bestselger

tirsdag 27. mars 2012, kl 1309

Forlaget har kjøpt rettighetene til «Fifty Shades of Grey» av E L James, den erotiske trilogien som topper amerikanske bestselgerlister.

Tidligere denne måneden uttalte informasjonssjef i Gyldendal, Bjarne Buset, at markedet for erotiske e-bøker ikke var noe forlaget ville prøve å kaste seg inn i med det første – det fikk Cupido ta seg av. Nå melder imidlertid samme forlag at det har kjøpt rettighetene til snakkisen Fifty Shades of Grey. Den erotiske trilogien om den unge litteraturstudenten Ana Steels seksuelle oppvåkning i møte med den mystiske forretningsmannen Christian Grey, har skapt furore i den internasjonale forlagsverden. Bøkene topper de amerikanske bestselgerlistene – både i papirutgave og som e-bøker – og har skapt intens aktivitet og stort engasjement i så vel sosiale medier som i pressen forøvrig. Universal Studios har nettopp sikret seg filmrettighetene.

De to første bøkene i trilogien kommer på norsk høsten 2012, den tredje boken i januar 2013. Forlaget opplyser om at det «går for rask utgivelse i pocket og vil også jobbe strategisk og smart mot e-bokmarkedet».

Gyldendal er ikke alene om å interessere seg for disse bøkene. Rettighetene til bøkene er solgt til hele 27 land i løpet av ti dager, inkludert store forlag i de andre nordiske landene: Rosinante i Danmark, Norstedts i Sverige og Otava i Finland.

Del denne artikkelen på:

Skriv en kommentar