Høstliste Omnipax

tirsdag 31. august 2010, kl 1038

I høst kommer barnebokforlaget Omnipax med 16 titler, tolv norske og tre oversatte. Kari Sverdrup (bildet), Ingunn Aamodt, Bjørn Arild Ersland og Jon Ewo er alle bokaktuelle. Kvinnene er i flertall i høst, både når det gjelder forfattere og illustratører.

Kari Sverdrup.

Kari Sverdrup.

Kazuno Kohara følger opp fjorårets bildebok «Spøkelseshuset» med «Lille Trollmann». Lille Trollmann er lei seg. Hvor mye han enn prøver, klarer han ikke å fly, enda det er første krav til en ekte trollmann. Så møter han den brødbakende dragen som vil lære ham kunsten.

Bøkene om Pulverheksa har solgt over 165.000 eksemplarer, og i høst kommer «Den tredje store Pulverheksboka», som består av tre tidligere Pulverheksa-bøker.

«Stakkars Ibsen» er tittelen på en bok der Dag Larsen står for teksten, og Inger S. Anfinsen har lagd illustrasjonene. Katten Ibsen er Bobs beste venn. Da katten blir syk, er det bare Bob som våger å ta konsekvensen. Ibsen må til dyrlegen, og om Bob ønsker det aldri så sterkt – Ibsen kan ikke bli frisk igjen.

«Mika gjør feil» har illustrasjoner av Akin Duzakin og tekst av Heikki Gröhn. Mika skal kjøpe fisk for nabodamen, men fiskemannen er utsolgt for den fisken Mika skal ha. Han leter gate opp og gate ned etter en annen fiskebutikk, men uten hell. Mika har fryktelig lyst på is. Når han endelig våger seg hjem, hører han naboen fortelle mor om fisken og pengene som ble borte.

Tiril V. Holter-Andersen har laget «Polly-Esther og ønskemonsteret». Polly-Esther ønsker seg et monster som kan skremme henne. Men å få det man ønsker seg kan bli ganske annerledes enn man drømte om. Når monsteret slett ikke er kjempestort, men tvert imot bittelite, er det kanskje en annen som må være tøff.

Nina E. Grøntvedt har gått på NBIs forfatterskole og har hatt Helene Uri som veileder på «Hei, det er meg!» Her er det Oda som er fortelleren, og hun er midt mellom barn og ungdom. Vi får vite hva som hendte den vinteren hun ble glad i dem hun mislikte sterkt. Gjennom en rad humoristiske episoder endres Odas univers. Boken inneholder også forfatterens egne tegninger.

Kari Woxholt Sverdrup har skrevet «Tilfeldig engel». Da Anna er fjorten, forsvinner far. Han stikker av og lar Anna, mor og lillebror greie seg som best de kan. Å være fjorten og måtte flytte til et nytt sted kan være en utfordring i seg selv, men uten far, og med kunstnermor som ikke lever et A4-liv, er Anna ekstra utsatt når hun kommer ny i klassen.

«Havfruer svømmer i mai» er tittelen på Jon Ewos roman, som handler om den umulige kjærligheten mellom en gutt på 17 og en jente på 29. Om frigjøring fra konvensjoner og fra bindingen til foreldre som selv har umulige forhold å skjule.

Jon Ewo står også for teksten i «Film, død og kjærlighet», som har illustrasjoner av Bjørn Ousland. Her handler det om hvem som fant opp filmen, en historie full av intriger, løgner, tyverier og voldelig kamp.

Sverre Sandnes har skrevet «Politihunden Otto og klokketyven», der han formidler fakta om politihunder; hvordan de trenes, og hva de brukes til. I tillegg får vi historien om Otto som fanger en klokketyv. Boken er illustrert med fotografier fra Politiets eget arkiv og med tegninger av Adele Granli.

«Fengslet. En bok om å sitte inne» er skrevet av Bjørn Arild Ersland. I dag sitter ca. 400 unge lovbrytere under 25 år i fengsel. For noen kommer fengslingen som et sjokk, førstegangsforbrytere som ikke har regnet med at småkriminaliteten deres skulle få så alvorlige følger. Slik var det for ”Jon”, som fikk en dom på nesten to år. Ersland begynte å nøste opp Jons historie, og etter hvert bidrar Jon selv med egne dagboksnotater om livet i fengslet. Underveis bidrar jurister, fengselsmyndigheter og andre med faktastoff.

Les hele katalogen her.

Stikkord:

Del denne artikkelen på:

Skriv en kommentar