Høstliste Schibsted Forlag

mandag 6. september 2010, kl 1047

Frode Granhus (bildet) havner i selskap med navn som Lars Saabye Christensen, Karl Ove Knausgaard, Carsten Jensen, Håkan Nesser og Frank McCourt når hans krim «Malstrømmen» nå er innkjøpt av et tysk forlag – allerede før boken er utkommet på norsk.

Frode Granhus skriver nordnorsk krim.

Det er det tyske forlaget BTB, som inngår i Bertelsmann/Random House-gruppen, som har falt for Granhus’ kriminalroman. BTB har gjennom flere år hatt skandinavisk litteratur blant sine satsingsområder. Handlingen i «Malstrømmen» er lagt til forfatterens hjemtrakter. Frode Granhus bor og jobber i Leknes i Lofoten.

– Dette kan vise seg bare å være starten for Frode Granhus. «Malstrømmen» er en av de bøkene jeg kommer til å ha hovedfokus på under Bokmessen i Frankfurt og i andre rettighetssammenhenger i tiden som kommer, sier litterær agent Eirin Hagen i Hagen Agency.

Surfer på GW-bølge
Det er ikke bare Granhus som gir håp om en kriminelt god bokhøst, ifølge forlaget. Gjennom sommeren har det norske bokkjøpende publikum blitt godt kjent med den svenske kriminalforfatteren og kriminologiprofessoren Leif GW Persson. I juni utga Schibsted den såkalte velferdstrilogien: «Mellom sommerens lengsel og vinterens kulde», «Et annet liv et annet sted» og «Faller fritt som i en drøm». Disse utgivelsene har ligget høyt på bestselgerlistene de siste månedene. Senere i høst er det duket for nok en utgivelse av Leif GW Persson: «Den som dreper dragen».

Skjønnlitterær suksess
Schibsted Forlag har de senere år hatt noen solide publikumstreffere innenfor oversatt skjønnlitteratur. Khaled Hosseini, Victoria Hislop, Kate Morten og Sebastian Faulks har vært blant forlagets største navn. Ingen av disse er ute med nye bøker i 2010. I forlaget er troen likevel sterk på at man sitter med en høstvinner i Carolina De Robertis kritikerroste roman «Det usynlige fjellet», hvor handlingen er lagt til 1900-tallets Uruguay.

– «Det usynlige fjellet» har gjennomgående fått fabelaktige anmeldelser og ble kåret til en av de ti beste debutromanene i 2009 av Booklist, forteller forlagssjef Vebjørn Rogne i Schibsted. Boken er så langt oversatt til 12 språk og begynner nå å gjøre seg gjeldende på bestselgerlistene internasjonalt.

Barn og unge
«Titanens forbannelse» er tredje bok i serien om Percy Jackson, skrevet av Rick Riordan. Her står Percy og vennene hans overfor sin farligste utfordring hittil: Klarer de å bryte den grusomme titanens forbannelse. Også i serien «Gone» av Michael Grant er det duket for bok nummer tre: «Løgner».

Neil Gaimans «Kirkegårdsboken» har vunnet flere priser og har ligget på New York Times’ bestselgerliste i 64 uker. Boken handler om Nobody Owens som vokser opp på en kirkegård. Kirkegården byr på både farer og spennende opplevelser, men det er i landet til de levende at de største farene truer.

Jay Asher fikk ideen til debutboken «13 gode grunner» mens han gikk i et museum. I en audioturguide ble han slått av flyktigheten til stemmen i øret – en kvinne som beskriver akkurat hva han ser på – men ikke er der.

På vei hjem fra skolen finner Clay Jensen en pappeske med kassetter utenfor trappa si. Kassettene er fra Hannah Baker, en jente i klassen hans som døde to uker tidligere. Han vil ikke ha noe med disse kassettene å gjøre. Hannah er død. Og hemmeligheten hennes bør begraves med henne. Men så hører han Hannas stemme si at han er en av de 13 grunnene til at hun tok sitt eget liv. Gjennom hele natten lytter Clay til Hannas stemme, han blir guidet rundt i den lille hjembyen … og oppdager på veien noe som forandrer livet hans for alltid.

Romanen, som er beregnet på ungdom fra 13 år og oppover, er gitt ut i nærmere 30 land.

Les hele katalogen her.

Stikkord:

Del denne artikkelen på:

Skriv en kommentar