Hauge og Jølle vant Sørlandets litteraturpris

tirsdag 24. april 2012, kl 0609

Poeten Øystein Hauge mottok prisen i kategorien for skjønnlitteratur, mens Harald Dag Jølle vant i sakprosa-kategorien .

Øystein Hauges gode diktsamling Predikanten kom ut på Tiden Norsk Forlag i 2011, mens bind 1 av Jølles Nansen kom på Gyldendal. Bind 2 er ventet i 2013.

Sørlandets litteraturpris er en publikumspris. Over 1300 stemmer ble gitt til de nominerte, som i forbindelse med prisen har vært på en omfattende biblioteksturne i Agder-fylkene.

– Jeg vil si to ting: Pass på poesien. Og: Tusen takk for pris, sa Øystein Hauge, ifølge Fædrelandsvennen, idet han mottok Sørlandets litteraturpris på Arendal bibliotek. – Det er snart ti år siden Sørlandets litteraturpris gikk til en poet. Så i all beskjedenhet: Det var greit at det ble poesi i år. Kanskje kan prisen være med på å få flere til å lese dikt også. Lesere trenger å bli minnet på at poesien finnes, nå som bokhandlere ofte gjemmer den bort i reolene sine, og forlagene satser mer og mer på krim. Det må jo gå på bekostning av noe, som poesien, sa han.

Del denne artikkelen på:

Skriv en kommentar