Rapport om e-bok legges fram på bransjeseminar

mandag 12. mars 2012, kl 0933

– Salget av e-bøker vil øke kraftig i årene som kommer. Vi jobber nå med kartlegging av bransjen, og legger fram en rapport 20. mars, sier Kristenn Einarsson, administrerende direktør i Den norske forleggerforening til NRK.no.

20. mars arrangeres et bokbransjeseminar om språk- og litteraturpolitikk på Litteraturhuset i Oslo. Overskriften for dagen er Trenger Norge en boklov?

Forleggerforeningen følger salgsutviklingen, og ser at det spesielt er i USA og England endringene i markedet viser seg. Norske tall viser at boksalget fortsatt går som normalt, men at det bare er et tidsspørsmål før vi kan merke en endring også her.

– Land som England og USA ligger et par år foran oss med e-boksalget, så vi kan ikke sammenligne oss med de riktig ennå, sier Einarsson til NRK.

Fra februar 2011 til februar i år har salget av bøker i fysisk format falt med 13 prosent i England. Dårligst ut kommer skjønnlitteratur for voksne, hvor salget er redusert med hele 24 prosent.

Tidligere denne måneden meldte e-bokaktøren eBokNorden at de hadde en vekst på 39,8 prosent på salget av e-bøker fra desember 2011 til måneden etter. Les om det i denne lenka.

 

 

Del denne artikkelen på:

Skriv en kommentar