Rekordresultat i Studia

onsdag 28. april 2010, kl 0756

Studentbokhandelen i Bergen, Studia, oppnådde rekordresultat i 2009.
– Jeg har vært ti år i Studia, og vi har i den perioden ikke oppnådd bedre resultat enn i 2009, sier Anne Posner (bildet), administrerende direktør i bokhandelen.

Anne Posner nettet

Anne Posner, administrerende direktør i Studia, har all mulig grunn til å være fornøyd med det hun har fått til i 2009.

Driftsinntektene endte på 75,1 millioner kroner mot 73 millioner i 2008. Driftsresultatet kom på 5,1 millioner kroner mot 1,5 millioner året før. Det er en kraftig resultatforbedring som gir en driftsmargin på 6,8 prosent.

– Vi har økt salget av bøker i butikk til studentene, mens kredittsalget har gått noe ned. Men kontantsalg i butikk gir bedre marginer enn kredittsalg, og det er noe av årsaken til forbedret resultat, sier Posner.

En annen faktor som har bidratt til forbedret resultat er gunstige valutakurser.

– Vi kjøper inn mye pensum- og fagbøker fra utlandet, det betyr at valutakurssvigninger gir seg utslag i marginene våre. En sterk krone er gunstig for oss, sier hun.

I etterkant av finanskrisen gikk søknadsmassen til universitet og høyskoler opp. Ved Universitetet i Bergen var det rundt 400 flere studenter i 2009 enn året før.

– Økningen av salget i butikkene har vært langt høyere enn hva det økte studenttallet skulle tilsi. Det vi har jobbet svært mye med de siste årene er innkjøp. I praksis betyr det å ha de riktige bøkene i hyllene til riktig tid og til riktig pris. Studentene opplever å få de bøkene de ønsker gjennom oss, til konkurransedyktige priser. Dermed opplever vi ikke stor lekkasje til konkurrerende nettbokhandler, og det er vi svært godt fornøyd med. En viktig faktor her er at distribusjonen av bøker fra sentralene til oss har fungert som den skal i 2009, sier Posner.

Studia eies av Studentsamskipnaden i Bergen og består av til sammen fem butikker.

Stikkord: ,

Del denne artikkelen på:

Skriv en kommentar