Innlegg med emnet bokhandelkjeder

Norli profilerer eierforlagets titler

mandag 5. juli 2010, kl 09.56

Norlis Bokmagasin inneholder bokomtaler og artikler av over 100 boktitler hvor samtlige er utgitt på Aschehoug forlag. – Svært problematisk, sier Tine Kjær, forlagssjef i Piratforlaget.

Tanum har de mest fornøyde kundene

onsdag 21. april 2010, kl 04.45

Tanum når høyest blant norske bokhandelkjeder i undersøkelsen Norsk kundebarometer som viser hvor tilfredse kundene er med ulike bedrifter. Norli, som var best blant bokhandelkjedene i fjor, må i år se seg passert både av Ark og Libris i tillegg til Tanum.

Vil ha mer kommersiell bokbransje

mandag 22. mars 2010, kl 21.57

Christian Melby (bildet), Partner i Reiten & Co som eier 60 prosent av Notabene, mener lønnsomheten i norsk bokbransje er for lav. – Med de digitale utfordringene bokhandlerne står overfor, vil trolig bokomsetningen i butikkene gå ned. Bokhandlene må satse på nye varer og tilpasse bokbredden i butikkene, mener Melby.

Kjedekonsept uten de tre store

torsdag 11. februar 2010, kl 09.01

Read Entertainment får ikke med seg de tre store forlagshusene når de åpner sin første butikk ved Norwegian Outlet ved Vestby utenfor Oslo i begynnelsen av juni i år. Men rundt 25 forlag blir høyst sannsynlig med.

Unipa mister de tre store

tirsdag 22. desember 2009, kl 07.52

Akademika, Studia og SiT Tapir har valgt å gå ut av Unipa-kjeden da de ikke har fått stor nok tilslutning rundt ny modell for selskapet.

Ark i førersetet

onsdag 25. november 2009, kl 11.55

Ark Bokhandel er mest framgangsrik blant bokhandelkjedene. Hver fjerde bok i allmennmarkedet i norsk bokhandel selges nå gjennom en Ark-butikk. John Tørres Thuv, administrerende direktør i kjeden (bildet), har grunn til å være fornøyd.

Troverdig konsept?

torsdag 29. oktober 2009, kl 10.58

Har Read Bookstore livets rett, eller er dette et konsept skreddersydd for billigbokforlag som Spektrum?

Read Bookstore: Mellomforlag biter på

tirsdag 27. oktober 2009, kl 12.40

Christian Skrede i Read Bookstore bekrefter at rundt 10-11 forlag i mellomsjiktet hittil har sagt at de vil være med på det nye kjedekonseptet.

Ny kjede utfordrer bransjen

torsdag 8. oktober 2009, kl 11.10

Ambisjonene er skyhøye for den nyetablerte kjeden Read Bookstore som skal åpne store bokutsalg fem steder i landet i løpet av tre år. – Dette blir en helt ny måte å tenke boksalg og bruttofortjeneste for forlag på, sier gründer Christian Skrede som har bakgrunn fra Ark.

Bokus-nedleggelse går ut over forlagene

fredag 14. august 2009, kl 13.18

Ettersom maktkonsentrasjonen på nett blir større, tvinges de svenske forlagene til å gi større innkjøpsrabatter.

Fire millioner i minus

torsdag 25. juni 2009, kl 07.00

Det er resultatet før skatt hos Achehoug-konsernet. Selskapet oppgir problemene hos Norli som hovedgrunnen til de røde tallene.

Unipa nesten samlet om

ny modell

tirsdag 2. juni 2009, kl 07.44

På aksjonærkonferansen i Unipa AS nylig, gikk alle aksjonærer bortsett fra én inn for en løsning hvor Akademika, Studia og Sit Tapir eier 90,1 prosent av kjeden. – Et mer kostnadseffektivt samarbeid og bedre innkjøpsbetingelser er målet med omorganiseringen, sier styrleder i Unipa, Anne S. Posner (bildet).

De store vil ta makten i Unipa

tirsdag 26. mai 2009, kl 07.22

Akademika, Tapir og Studia er de tre største bokhandlene i Unipa-systemet. Nå ønsker de å ta full kontroll over selskapet eller å bryte ut av kjeden. Det får tidligere styreleder i Unipa, Einride Berg, til å reagere kraftig.
– Dette handler kun om markedsmakt og om å oppnå større marginer selv, på de små bokhandlenes bekostning, mener han.