Stuntpoetene er tilbake

mandag 11. juni 2012, kl 1422

I september blir «Poesi i grenseland» arrangert for første gang. Blant deltakerne er Stuntpoetene, som samler sine pennespisser og sin røst og gjør comeback under festivalen som arrangeres i Fredrikstad.

25 poeter blir å høre under Poesi i grenseland, som foregår 7. og 8. september, i tilknytning til festivalen Ord i grenseland.

– Det er med forventning vi annonserer Stuntpoetenes diktstafett under Poesi i grenseland 2012. Denne aksjonsgruppen av norske forfattere utgjør et markant kapittel av norsk lyrikkhistorie, og det er en glede å konstatere at de stadig er på hugget, skriver festivalen i en pressemelding.

– Stuntpoetene startet opp på 80-tallet og gjenforenes med en aksjon under festivalen i Fredrikstad 8. september. De ranet 5000 bøker fra Notodden bibliotek i sin tid, tok bøkene som gisler, for å fremme 12 krav til det norske samfunnet. Blant annet at dikt skulle leses fra Stortingets talerstol, og at det skulle trykkes dikt på melkekartongene, sier leder i festivalen og poet Freddy Fjellheim.

Gruppa består i dag av Erling Kittelsen, Arne Ruste, Thor Sørheim, Karin Moe, Torgeir Rebolledo Pedersen og Thorvald Steen. Liv Mevang Bjerkensjø og Fjellheim sjøl er invitert i anledning festivalen.

Av andre poster i poesiprogrammet, kan Verdenspoesi på norsk bli et høydepunkt: Jo Eggen leser fra sine gjendiktninger av Marina Tsvetajeva, Osip Mandelstam, Nikolai Gumiljov og Anna Akhmatova. Anne Arneberg og Espen Stueland leser fra Michael Ondaatjes Samla verk av Billy the Kid. Tone Hødnebø leser fra sin gjendiktning av Emily Dickinson.

 

Del denne artikkelen på:

Skriv en kommentar