Suksess med nostalgi

tirsdag 19. mai 2009, kl 1137

«Barndommens godteri» og «Barndommens jul» er to av de bøkene som har gjort det aller best i 2008 med et salg på rundt 6.000 eksemplarer hver. I tillegg har boken «Familiequiz» av Øystein Kramer-Johansen solgt en god del.

Forlagets foreløpige regnskapstall viser driftsinntekt How To Get Your Ex Boyfriend Back er i 2008 på ca. 15 millioner kroner og et driftsresultat på ca. 1,5 millioner. Det gir en driftsmargin på pene 10 prosent. Omsetningen økte med ca. 4,5 millioner kroner fra 2007, som er rundt tre millioner kroner over budsjett.

Når forlagssjef Finn Jørgen Solberg skal forklare årsakene til det gode resultatet, er det ikke enkelttitler han peker på.
– Forklaringen ligger i jevnt godt salg på et stort utvalg titler. En undersøkelse vi har gjort internt viser at vi i gjennomsnitt har solgt 5.500 eksemplarer av hver bok vi har gitt ut siden 2003. Jevnt godt salg av både backlist og ordbøkene våre bidrar også svært godt til resultatet, sier Solberg.

Solberg peker også på hvor viktig det har vært å få nye personer inn i organisasjonen.
– Med nye og flere ansatte blir det også flere å spille på når det kommer til ideer, visjoner og temaområder vi ønsker å satse på. Vi er et forlag som tør å eksperimentere. Iblant lykkes vi og iblant ikke, men i gjennomsnitt har dette gått bra, sier Solberg.

– Starten på 2009 har vært veldig bra, og vi ligger langt foran budsjett. Vi var litt bekymret i forlaget da det kom fram at to av de største kjedene (Norli og Notabene) hadde problemer, men nå er denne bekymringen mindre, sier han.

How To Get Your Ex Boyfriend Back

Stikkord:

Del denne artikkelen på:

Skriv en kommentar