Tanum tar skjeen i egen hånd

onsdag 21. oktober 2009, kl 1208

Litteraturarrangementet Bok i Byen er over, men nå arrangerer Tanum isteden egne bokdager i sine butikker.

Tanum nettet

Tanum håper på godt besøk under sin egen, lille bokfestival.

Helgen rundt 20. oktober har i mange år vært viet en stor litteraturfestival i Oslo sentrum. Tidligere het arrangementet Bok i Sentrum, og ble arrangert av Tanum og De norske Bokklubbene i fellesskap. Etter at Cappelen Damm kjøpte opp Tanum, var det disse to aktørene som arrangerte bokfesten under navnet Bok i Byen.

Men i år er det av flere årsaker ikke noe Bok i Byen arrangement, og De norske Bokklubbenes Opera-fest i september har vært det eneste storstilte bokarrangementet i Oslo i høst.

Tanums arrangement som starter i morgen, er på ingen måte noen erstatning for Bok i Byen, men et av kjedens mange markedstiltak i høst, forteller markedsdirektør i kjeden, Lise Owren.

– Arrangementet kaller vi Tanum Dagene. Vi ønsker å skape litt blest om boka i Oslo, og lager ulike typer arrangementer i alle 14 butikkene i kjeden, sier Owren.

Det eneste som samsvarer med Bok i Byen er tispunktet for arrangementet.

– Helga rundt 20. oktober er et godt egnet tidspunkt for større bokarrangementer. De fleste av høstens bøker er nå utgitt, og man har dermed mye å spille på. Vi er veldig spent og håper arrangementet blir godt besøkt, sier Owren.

Foredrag, signeringer og forfatteropplesninger er noe av det publikum som besøker en Tanum-butikk en av de nærmeste dagene kan oppleve. Forfattere som Gert Nygårdshaug, Anne Holt, Eirik Veum og Gunnar Sønsteby bidrar under arrangementet.

– Noe av det jeg gleder meg mest til er et foredrag av Tore Rem som skal snakke om sin biografi om Jens Bjørneboe. Vi har prøvd å lage et program som skal favne bredt og tilfredsstille mange kundegrupper.

– Hvordan bidrar arrangementer som dette til mersalg av bøker?

– Mye avhenger selvsagt av oppslutningen fra publikum rundt arrangementet, og dette er først og fremst en måte å markedsføre Tanum og våre butikker på, sier hun.

– Hvor viktig tenker du bokhandelens rolle er som formidler av kulturopplevelser som dette?

– Jeg tror det er veldig viktig. Terskelen for å gå inn i en bokhandel er lav, og det er en god arena for at forfattere kan møte sine lesere, sier Owren.

Neste høst planlegger bokbransjen i fellesskap en stor litteraturfestival i Oslo i regi av Den norske Bokhandlerforening og Den norske Forleggerforening. Arrangørene jobber også for å inkludere De norske Bokkklubbene i arrangementet, slik at man unngår flere store litteraturarrangementer i Oslo på ulike tidspunkter.

Det kan godt hende Tanum Dagene blir en del av denne store litteraturfestivalen.

– Dette er første gangen vi gjør dette, så må vi i etterkant evaluere hvordan det gikk. Vi vil uten tvil være med på bransjens satsing på et stor litteraturfestival neste høst, og arrangøren vil gjerne at bokhandlene lager egne arrangementer i egen butikk. Så erfaringene vi skaffer oss i år blir viktige inn mot neste års litteraturfestival, avslutter Owren.

Stikkord:

Del denne artikkelen på:

Skriv en kommentar