Vårliste Gresvik Forlag

fredag 30. mars 2012, kl 1319

I vår kommer Gresvik Forlag med to nye utgivelser for barn. Au! Promp! Atsjo! er en pop-opp bok om alt det rare og ekle som skjer i og med kroppen vår. Den er antatt som hovedbok i Bokklubbens Barn og har et førsteopplag på 6500 eksemplarer.

Her får vi lære om alt fra feks. lus, blåveiser, tiss, bæsj og promp, til reisesyke, beinbrudd, solbrenthet og rynker. Målgruppen er barn fra 5 år, men også eldre barn og foreldrene vil kunne glede seg over denne boka som har energifylte, tegneseriaktige illustrasjoner og en informativ, humorisisk tekst. Boka er oversatt fra fransk av Marte Gresvik.

 

Ønsketyvene av Tracy Trivas handler om tolv år gamle Griffin som en dag får en eske med mystiske mynter av en eldgammel, hekseaktig dame. Griffin forstår snart at myntene er ønskeskillinger som noen en gang har kastet i ønskebrønner, men som den gamle damen da hun var ung, plukket opp og stjal. Det hviler en forbannelse over myntene: Den som har dem i sin eie, vil ikke få oppfylt noen av sine positive ønsker, men alle de negative … Og det er ikke så greit, verken for en tolvåring eller andre. Vi følger Griffin i jakten på de opprinnelige ønskerne, for når alle ønskene er levert tilbake, vil Griffins egne positive ønsker igjen ha mulighet til å bli virkelighet. Hvert kapittel avsluttes med et klokt sitat fra en forfatter eller annen kjent person, som omhandler temaene mot, ønsker, håp og rettferdighet Ønsketyvene er en klok, mystisk, spennende og litt romantisk bok for barn fra 9 år. Oversatt fra engelsk av Lisa Vesterås.


Del denne artikkelen på:

Skriv en kommentar