Vårliste Juritzen Forlag

tirsdag 4. januar 2011, kl 1158

Vårens norske debutant på Juritzen Forlag er TV2-journalisten Jan Ove Ekeberg. Han har skrevet romanen «I sverdets tid», med handling fra norsk middelalder.

I «I sverdets tid» møter vi Sigurd, som fem år gammel blir tatt fra moren på Færøyene og brakt til Norge og birkebeinerkongen Sverre. Han tjener som trell for kongesønnen Håkon. De to guttene blir venner og Sigurd knytter seg også til hirdmannen Digre, som lærer dem opp i våpenbruk. Sigurds reise gjennom borgerkrigens Norge rundt 1200 fører ham ut i blodige slag, men han finner også kjærligheten.

Til påske er det klart for den tredje boken i «Påskekrim»-serien. Her er det samlet et knippe av landets beste krimforfattere som bidrar med noveller.

Det blir også et nytt møte med den spanske krimheltinnen Petra Delicado, skapt av Alicia Giménez-Bartlett. Den tredje boken i serien har tittelen «Klostergangens stillhet», og her blir en munk drept i et nonnekloster. I tillegg forsvinner en mumie på mystisk vis og vitner blir drept.

«Nakenbadestrand» av østerrikske Elfriede Varvrik har seniorsex som tema. Varvrik er 79 år gammel og bestemmer seg for å sette inn en kontaktannonse i avisen. Hun lyver litt på alderen: «69 år gammel kvinne søker yngre mann».

Lori Lansens er allerede kjent for norske lesere gjennom «Aldri alene». I mai kommer romanen «Reisen hjem», som ifølge forlaget vil falle i smak hos lesere som likte «Bienes hemmelige liv».

Litterær pageturner for damer i alle aldre, heter det om «Villa Serena» av Domenica de Rosa. Her møter vi britiske Emily som overtaler familien til å flytte til vakre Toscana og bosette seg i den skakke villaen Villa Serena. Alt går imidlertid ikke etter planen, og når ektemannen dumper Emily gjennom en tekstmelding, må hun takle å være strandet på landet helt alene.

«Engelen fra Galiela» er tittelen på en roman av Laura Restrepo. Dette er en roman om umulig kjærlighet – og kampen mot jordens undergang. Det er magisk realisme med et underliggende mysterium. Journalisten Mona skal dekke nyheten om den levende engelen i den fattige bydelen i Bogotá, Columbia. Han er vakker og ung og har helbredende egenskaper. Troen på engelen er samlende i en bydel preget av vold, fattigdom og utrygghet, men byens pastor går til angrep på engelen og kaller det blasfemi. For Mona representerer engelen kjærlighet, og de forelsker seg og hun blir gravid.

Stikkord:

Del denne artikkelen på:

Skriv en kommentar